Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно подмяна на турбо - алфа ромео 147 JTD 115к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сега виждам темата и гледах и клипчето. Моята турбина вади същия звук. На Италфест-а може да се надсвирваме . Колата не дава признаци за невървеж и за това си карам спокойно. То е ясно, че все някога може и да се счупи, нищо не е вечно.
    За твое успокоение мини през още някъде, където имат идея от тия коли и тогава решавай.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Ами закарай я на сервиз,така като го слушам,ми звучи на пропуск в изпускателния колектор
      3 jtd-a (105) на приятели са били с разхлабени болтове на изпускателния колектор, но при тях е еднократен звука, като звънтене във високите.
      ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
        3 jtd-a (105) на приятели са били с разхлабени болтове на изпускателния колектор, но при тях е еднократен звука, като звънтене във високите.
        Да ма ние на една Брера и правихме колектора,и тя свиреше така,постоянно
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На Марто на мджета като го напържихме и неговия колектор се охлаби помниш ли?
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            На Марто на мджета като го напържихме и неговия колектор се охлаби помниш ли?
            Да бре

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И при мен така вие турбината, вече е така 50к. Масло не бара, само вие и от време на време не надува. След отварянето обаче видях доста поражения по нея, счупена геометрия, перката на топлата страна направо е натрошена (липсват парчета) студената част е трила в охлючва, луфтове има навсякъде и я водят тотал щета. Просто не си заслужава да се рециклира.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                И при мен така вие турбината, вече е така 50к. Масло не бара, само вие и от време на време не надува. След отварянето обаче видях доста поражения по нея, счупена геометрия, перката на топлата страна направо е натрошена (липсват парчета) студената част е трила в охлючва, луфтове има навсякъде и я водят тотал щета. Просто не си заслужава да се рециклира.
                В такъв случай да

Comment

Митко турбото...и здрава турбина да му занесеш пак ще ти я рециклира. Няма да те върне. хахаха

Comment

Първоначално публикувано от personall Покажи съобщение
                    Митко турбото...и здрава турбина да му занесеш пак ще ти я рециклира. Няма да те върне. хахаха
                    Мани го тоя, никаква гаранция не дава
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от personall Покажи съобщение
                      Винаги проблема е в мотора и винаги с това започва.
                      Дори и нова турбина да сложиш, тя отново ще бъде счупена от този мотор, има проблем в този мотор и затова е счупена турбината.

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                        Винаги проблема е в мотора и винаги с това започва.
                        Много ясно

Аз познавам един къде 3 пъти сменя турбо и се пита как все бил попадал на счупени турбини

Понеже му свиди да даде пари за диагностика и да се оправи проблема.... дава пари за турбо
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                          Здравейте,

скоро се сдобих с Алфа Ромео 147 1.9 JTD, но явно съм и причинил нещо (вкарал съм я във високи обороти) или просто и е дошло времето, но турбото започна да вие (за момента няма други странични ефекти).
                          Сигурен съм, че предния собственик няма общо с това, тъй като при него определено не виеше, а и се държа много коректно.

Текущата турбина е Garrett с номер 46786078 .
                          От eper излиза, че може да се сложи и такова с номер 55191596
                          http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=3

Бихте ли ми препоръчали какво да правя - да търся друго турбо втора ръка, или да рециклирам текущото?

Има ли и други турбини, които са съвместими с въпросния двигател?

П.П. Колата има и чип от Бобо (чипа е страхотен и колата се държи чудесно).
                          При мен имаше същият проблем и до морето и обратно виеше като куче.Като я свалих се оказа много голям луфт(разбити фтулки), и перката на топлото бе с изгорели пера. Успях да си намеря много изгодно чисто нов картридж фабрично балансиран и т.н.( само охл'вите останаха стари ) и вчера го монтирах, не съм я палил още само да спре дъжда да сменя и маслото.
                          Търси картридж, не само втулки, а и при рециклаж нямаш гаранция какво слагат вътре, картриджа е всичко ос , втулки, перките на студено и топло, всичко сглобено. Става си чисто нова турбина. Виенето е от луфта и търкането на перките в охлювите (корпуса) Само нещо много важно!!! - сменайте редовно маслото, то е най сериозният бич за всяка турбина
                          Last edited by security999; d.m.y г., 10:13.

Comment

Моята "вие" така вече 60 000 км. Очевидно тези турбини така си звучат, не се впрягай за глупости.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Моята също вие, по абсолютно същия начин - при мене над 15 000км, стария собственик - Иво от Ловеч, също каза че и при него си е виела. Масло не пипа, надува като звяр - в момента я карам на около 1,4 бара - илипоне тогава започва да разтоварва - няма никакви проблеми.
                              За сметка на това се кефя на звук
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

На феста се ослушвах и... на повечето jtd-та им виеха турбините независимо дали са Фиат, Алфа или Ланча
                                Определен не мисля да се занимавам вече
                                --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                                sigpic

Comment

Working...
                                X